Aquests articles tracten sobre el us dels verbs en català. Pots llegir-ho tot sobre les formes impersonals i l'ús dels modes i els temps en català. En català hi ha quatre modes verbals: l'indicatiu, el subjuntiu, el condicional i l'imperatiu...

Les formes impersonals del verb no tenen flexió de persona, sinó tenen un caràcter únic. En català són l'infinitiu, el gerundi i el participi. Aquest article tracta sobre les característiques dels formes impersonals en català.

Llegeix més: Les formes no personals

En el mode indicatiu se expressa esdeveniments reals. Conté els següents temps simples: present, imperfet, passat (simple i perifràstic) i futur. També conté temps compostos: perfet, passat anterior (simple i perifràstic), plusquamperfet i futur compost. Aquest article tracta sobre tots els temps de l'indicatiu en català.

Llegeix més: El mode indicatiu

El mode subjuntiu expressa coses hipotètiques, no segures i desitjables. El subjuntiu conté els següents temps: present, imperfet, perfet i plusquamperfet. Aquest article tracta sobre l'ús del subjuntiu en català.

Llegeix més: El mode subjuntiu

El mode condicional expressa una acció de la qual el compliment depèn d'una condició. Aquest article descriu l'ús del condicional en català.

Llegeix més: El mode condicional

El mode imperatiu expressa una ordre. Aquest article descriu alguns exemples de l'ús de l'imperatiu en català.

Llegeix més: El mode imperatiu